30. června 2008 • 12:33

Rangers nabídli Jágrovi 6 milionů

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České hokejové hvězdě Jaromíru Jágrovi údajně nabídlo vedení New York Rangers roční smlouvu s platem šest milionů dolarů. Informaci přinesl deník NY Newsday.



Již v úterý se však Jágr pravděpodobně stane volným hráčem a vyslechne si případné nabídky od ostatních klubů NHL. Sám avizoval, že by preferoval dvouletý kontrakt, po jehož vypršení se chce vrátit domů.

KDO ZÍSKÁ JAROMÍRA JÁGRA? >>>

Vedení Rangers v čele s generálním manažerem Glenem Satherem se podle deníku kvůli své nerozhodnosti ohledně Jágra ocitá před otevřením trhu s volnými hráči v nelehké situaci.

Na zaplnění mezer v defenzivě i ofenzivě má pod platovým stropem prostor okolo 22 milionů dolarů a na úterý má připraveno hned několik variant, včetně jedné bez Jágra.

Český kapitán se podle Newsday může rozhodnout pro Omsk, nikoliv však za zdaněných 35 milionů dolarů na tři roky, jak v pátek dementovali Jágr i generální manažer Avangardu Anatolij Bardin. V ruském klubu by si vydělal kolem sedmi milionů dolarů ročně.

Nejproduktivnější Evropan v historii NHL na páteční tiskové konferenci v Prostějově připustil, že o své budoucnosti stále nemá jasno. "Jeden den to vypadá, že budu hrát v Evropě, jeden den zase, že v NHL," řekl Jágr.

Podle všeho se rozhodne až v červenci. "Ještě nikdy jsem volný hráč nebyl, takže proč si nevyslechnout ostatní nabídky?" dodal s tím, že chce ještě minimálně dva roky strávit v zahraničí a pak zamířit do mateřského Kladna.

KDO ZÍSKÁ JAROMÍRA JÁGRA? >>>

Svou roli v Jágrově vyčkávání patrně sehrála i skutečnost, že jeho role v týmu Rangers se změnila v průběhu loňského léta právě s uzavřením kontraktů s volnými hráči Scottem Gomezem a Chrisem Drurym, na nichž chce klub postavit budoucnost.

Nyní jsou prý v hledáčku Jezdců na předních místech útočníci Mats Sundin z Toronta se Slovákem Mariánem Hossou z Pittsburghu a obránci Brian Campbell ze San Jose s pittsburským Brooksem Orpikem.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud