František Suchan
28. června 2008 • 13:04

Volní hráči v NHL

TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tady jsou největší jména, kterých se letošní trh s volnými hráči týká, jak je vybral Sport...




HVĚZDY A VOLNÍ HRÁČI

MATS SUNDIN, centr
BUDE STÁT: 5 000 000 dolarů
ZÁJEMCI: Toronto, Montreal, Rangers, Detroit, Vancouver Sedmatřicetiletý hromotluk asi po čtrnácti letech opustí Toronto. Touží po něm Montreal, který už si zamluvil přednostní právo na vyjednávání, k Jágrovi ho prý chtějí Rangers. Anebo ukončí kariéru.

JAROMÍR JÁGR, pravé křídlo
BUDE STÁT: 4 000 000 dolarů
ZÁJEMCI: Rangers Nejproduktivnější Evropan v historii NHL nechce hrát v lize jinde než v Rangers. A i když ho láká ruský Omsk, je stále nejpravděpodobnější, že svoje kapitánování v New Yorku ještě protáhne.

PETER FORSBERG, centr
BUDE STÁT: 5 000 000 dolarů
ZÁJEMCI: Colorado, Philadelphia Jestli se bude zdravotně cítit na NHL a rozhodne se pokračovat, nebude mít o nabídky nouzi. Udržet by ho chtěli Avalanche, jeho situaci prý zjišťovali i Flyers, kde působil po výluce.

SEAN AVERY, pravé křídlo
BUDE STÁT: 3 500 000 dolarů
ZÁJEMCI: NY Rangers, Dallas, Los Angeles Hokejový blázen, kolem kterého se pořád něco děje. A k tomu umí střílet góly. Rangers se ale 4 miliony dolarů zdají moc. Zájem mělo i Toronto, jenže v Kanadě podle Averyho „berou hokej moc vážně“.

RYAN MALONE, pravé křídlo
BUDE STÁT: 5 000 000 dolarů
ZÁJEMCI: Pittsburgh, Columbus, Vancouver, Minnesota, Calgary, Edmonton, Florida, New Jersey Typický powerforvard, důrazný útočník. V Penguins hrál často s Malkinem a vedle černé práce před brankou dokázal nastřílet 27 gólů. Nabídky se mu jen pohrnou, možná Pittsburgh opustí.

BRIAN CAMPELL, obránce
BUDE STÁT: 6 000 000 dolarů
ZÁJEMCI: San Jose, Rangers, New Jersey, Chicago, Montreal, Ottawa, Carolina Třetí nejproduktivnější obránce uplynulé sezony. Perfektní bruslař, skvělý do rozehrávky. I když se mu někdy povede školácký kiks, je to jasně nejatraktivnější bek na letošním trhu.

PAVOL DEMITRA, centr
BUDE STÁT: 4 500 000 dolarů
ZÁJEMCI: Vancouver, Tampa Bay, Florida, Dallas Třiatřicetiletému Slovákovi se poslední dvě sezony v Minnesotě nepovedly. Asi mu nesedí defenzivní styl Wild a tak se čeká, že zkusí nové angažmá.

JOE SAKIC, centr
BUDE STÁT: 6 000 000 dolarů
ZÁJEMCI: Colorado Kanadský elegán buď v devětatřiceti letech skončí s hokejem, nebo se dohodne na pokračování v Avalanche. Je nepravděpodobné, že by se na závěr kariéry chtěl stěhovat z milovaného klubu.

WADE REDDEN, obránce
BUDE STÁT: 5 000 000 dolarů
ZÁJEMCI: Florida, NY Rangers, Edmonton, Phoenix Kompletní obránce, kanadský reprezentant, chce po dvanácti letech v Ottawě poznat něco nového. Kdo touží po jistotě na modré čáře a solidní podpoře útoku, nabídne smlouvu právě jemu.

MARKUS NÄSLUND, pravé křídlo
BUDE STÁT: 4 000 000 dolarů
ZÁJEMCI: Vancouver, Pittsburgh Kapitán Canucks, ještě nedávno jeden z nejproduktivnějších hráčů ligy, během posledních let ztratil na své údernosti. I když prý chce zůstat ve Vancouveru, zajímavá nabídka by ho mohla zlákat.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud