24. června 2008 • 17:27

Papadopulose získala Mladá Boleslav!

Autor: pj, ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Michal Papadopulos opouští bundesligový klub Leverkusen a přestupuje do Mladé Boleslavi. Český útočník podepíše smlouvu na tři roky.



Vedení Mladé Boleslavi podle informací Sportu neváhalo utratit za Papadopulose 12 milionů korun. Navíc Leverkusenu vyplatí případná procenta z dalšího prodeje.

Bývalý reprezentační útočník do 21 let strávil většinu kariéry v Baníku Ostrava. Na nějaký čas ochutnal i atmosféru anglické Premier League, když oblékal dres londýnského Arsenalu.

Od roku 2004 opět hrál za ostravský tým, odkud později zamířil do bundesligového Leverkusenu. V německém velkoklubu se ale neprosadil a poslední půlrok strávil na hostování v Chotěbuzi.

Michal Papadopulos na tiskové konferenci v Mladé Boleslavi
Michal Papadopulos na tiskové konferenci v Mladé Boleslavi

V souboji o hráče s řeckými kořeny ale nakonec zvítězila Mladá Boleslav. Klíčovou roli zřejmě sehrála skutečnost, že Středočechy začal trénovat Pavel Hapal, pod nímž Papadopulos zažil povedené období v ostravském Baníku.

Díky němu pak v prosinci roku 2005 za částku pohybující se kolem 60 milionů korun přestoupil do Leverkusenu, kde si však trvalé místo v základní sestavě nevybojoval.

"Jsem rád, že mám všechna jednání o další budoucnosti za sebou, bylo to docela náročné. Budu se snažit udělat maximum pro to, abych Mladé Boleslavi pomohl co možná nejvýše. Mým hlavním přáním je, abychom se vrátili do evropských pohárů," uvedl Papadopulos.

Nová mladoboleslavská akvizice by měla vytvořit údernou dvojici na hrotu útoku s dalším navrátilcem Lubošem Peckou. Nejlepší střelec předloňské sezony české ligy se v Mladé Boleslavi objeví po ročním angažmá v druholigových německých Cáchách.

Po přestupu do středočeského klubu se stal po záložníkovi Ludovicu Sylvestrem další výraznou posilou Mladé Boleslavi. Tu dnes naopak opustil jiný útočník Jiří Mašek, jenž přijal nabídku slovenského Ružomberku.

 

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud